MNIR își lansează noul website cu o interfață modernă și un chatbot inovator „Mircea”!
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR) anunță cu entuziasm lansarea noului website mnir.ro, conceput pentru publicul său într-o manieră inovatoare și accesibilă. Vizitatorii pot accesa expozițiile permanente și temporare, pot afla informații despre activități viitoare ale MNIR, precum și despre expoziții și proiecte internaționale. De asemenea, începând de astăzi, vor putea interacționa cu Mircea, un chatbot inteligent, construit să răspundă întrebărilor legate de istoria fascinantă a țării noastre.
Cu o interfață complet reproiectată, noul website MNIR oferă o experiență digitală modernă, intuitivă și captivantă. Designul contemporan și navigarea ușoară îl fac accesibil pentru publicul general. Proiectat să îmbine tehnologia de ultimă generație cu bogăția patrimoniului istoric, noul website nu este doar informativ, ci interactiv și promite să țină pasul cu transformările actuale în peisajul digital cultural.
„Chatbot-ul Mircea reprezintă o premieră pentru muzeele din România și sperăm să fie un instrument util pentru vizitatorii noștri din online”, dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Manager al MNIR.
Elementul inovator al noului website este Mircea, chatbot-ul interactiv, conceput să ofere informații despre diverse perioade istorice, personalități și evenimente semnificative din istoria României, într-un limbaj uman, prietenos. Cu accesibilitate 24/7, acest asistent virtual aduce un suflu modern modului în care vizitatorii vor putea să-i adreseze întrebări și să descopere mai rapid informații și să își îmbogățească cunoștințele despre istoria țării noastre. Fie că vă interesează epoca dacilor, domnia lui Ștefan cel Mare sau Războiul de Independență, Mircea transmite răspunsul potrivit, gata să surprindă cu detalii captivante.
„Nu vorbim doar de o simplă actualizare a unei platformei online, ci o transformare completă care reflectă angajamentul nostru de a face cultura și istoria accesibile tuturor, într-o manieră cât mai atractivă vizual. O noutate semnificativă a acestui proiect este implementarea unui chatbot interactiv, conceput ca un experiment inovator, o premieră în domeniul muzeologiei digitale din România. Materialele folosite pentru antrenarea lui Mircea au fost oferite și validate de MNIR. Sperăm ca utilizatorii să-l perceapă pe Mircea ca pe un ghid prietenos care face ca istoria să prindă viață”, Răzvan Tudor Grigore, coordonatorul proiectului din partea Fundației PMIR.
Alături de noi, pentru dezvoltarea asistentului virtual Mircea, care folosește tehnologii avansate de inteligență artificială, s-a alăturat DRUID, o platformă de top, cunoscută pentru crearea de asistenții virtuali care permit interacțiuni rapide, personalizate, susținute pe o multitudine de canale diferite și hiper-automatizate.
„Suntem entuziasmați să colaborăm cu Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României în acest proiect ambițios. Implementarea asistentului virtual nu doar că transformă modul în care vizitatorii interacționează cu muzeul online, dar setează și un nou standard în comunicarea digitală în domeniul cultural. Este o dovadă a modului în care tehnologia poate servi la valorificarea și accesibilizarea culturii„, Liviu Drăgan, fondator și CEO DRUID.
Această realizare remarcabilă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul generos al Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României. Fundație a jucat un rol vital în sponsorizarea și facilitarea implementării acestui proiect ambițios. Colaborarea fructuoasă dintre MNIR și Fundația PMIR subliniază importanța parteneriatelor pentru promovarea și valorificarea patrimoniului cultural.
Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 26 iunie 2024, la sediul Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei 12, București). Invităm toți iubitorii de cultură și tehnologie să ni se alăture pentru a celebra acest moment important în evoluția noastră digitală.
Ne bucurăm să vă avem alături în această nouă eră digitală a Muzeului Național de Istorie a României și vă invităm să testați interacțiunea cu chatbot-ul Mircea, accesând: www.mnir.ro/Mircea.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați noul nostru website la adresa www.mnir.ro sau să ne contactați la [email protected] și [email protected].
Despre Muzeul Național de Istorie a României, mnir.ro
Muzeul Național de Istorie a României este dedicat conservării și promovării patrimoniului cultural și istoric al României. Cu o colecție vastă și diversificată, MNIR oferă o privire comprehensivă asupra trecutului bogat al țării noastre.
Despre Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României, pmir.org
Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR) poate fi percepută precum un mediu de întâlnire și de gestiune al interesului pentru înțelegerea importanței cunoașterii identității culturale și care sprijină activitatea MNIR prin proiecte de sponsorizare și inițiative menite să promoveze și să valorifice patrimoniul cultural național, ca parte integrantă dintr-o comunitate care prețuiește istoria.
Despre DRUID, druidai.com
DRUID este o platformă end-to-end pentru construirea de aplicații conversaționale de afaceri bazate pe inteligență artificială, aplicații concepute pentru a-i ajuta pe angajați să atingă următorul nivel de productivitate și pentru a livra o experiență totală către clienți în cel mai intuitiv mod. Asistenții virtuali inteligenți DRUID permit interacțiuni rapide, personalizate, susținute pe o multitudine de canale diferite și hiper-automatizate, disponibile în limba fiecărei organizații datorită capacității de a se integra cu orice sisteme Enterprise și tehnologii RPA existente.