Image Alt

Despre noi

Cine suntem si de ce

Fundația PMIR

Povestea noastră este de fapt și povestea ta! Fii un prieten al Muzeului Național de Istorie a României

Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR) este precum un liant între Muzeul Național de Istorie și publicul românesc iubitor de istorie, cultură, artă, care oferă recunoaștere generozității persoanelor interesate de susținerea tezaurelor istorice.

Tue ‒ Thu: 09am ‒ 07pm
Fri ‒ Mon: 09am ‒ 05pm

Adults: $25
Children & Students: free

Fondată în vara anului 2022, PMIR intenționează să stârnească interesul față de colecțiile și piesele de mare valoare ale Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) și să ajute ca expozițiile permanente sau temporare ale Muzeului să devină mai accesibile și mai cunoscute pe plan local, național, dar și peste hotare.

Fundația PMIR funcționează ca un instrument independent, legal și transparent, implicându-se activ în promovarea istoriei și culturii românești, dorind să atragă sprijinul societății civile și a mediului privat, pentru a contribui la îmbogățirea patrimoniului cultural și a diseminării activității MNIR.

Fundația Prietenii Muzeului Național de Istorie a României (PMIR) suntem noi, toți, comunitatea care crede și care acționează în aceeași direcție, care se unește în jurul unei idei, unei povești a existenței noastre de mii de ani pe acest pământ, care are un scop comun și nobil de a înțelege că nu trăim în societate doar ca beneficiari, ci și ca participanți activi la îmbogățirea culturală.

Pentru dezvoltarea sănătoasă a societății românești într-un context al întrepătrunderii diversității culturale, cunoașterea identității este fundamentală. Iar acest drum este nevoie să l parcurgem împreună. Vă punem la dispoziție și o adresă de e-mail la care să ne trimiteți gânduri, idei și subiecte pe care să le conturăm în comunitatea noastră.

Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul.

Nicolae Bălcescu
Istoric

Dacă o generaţie poate avea un merit, e acela de a fi un credincios adept al istoriei, de a purta sarcinile cu necesitate de la locul pe care îl ocupă în înlănţuirea timpilor.

Mihai Eminescu
Poet

Un popor care nu-şi cunoaşte istoria este ca un copil care nu-şi cunoaşte părinţii.

Nicolae Iorga
Istoric
Facem bine împreună

Susține-ne

Alegeți una dintre modalitățile prin care puteți deveni prieten al comunității MNIR și bucurați-vă de oportunitatea de a afla mai multe despre Muzeu

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 9.00 -17.00 (orar iarnă) / 10.00 - 18.00 (orar vară)

5.5 RON, atât pentru adulți, cât și pentru copii

Calea Victoriei 12, București
021 31 58 207