„Dacia. Ultima frontieră a romanității”: evoluția istorică și culturală a teritoriului
„Dacia. Ultima frontieră a romanității”, expoziția temporară de la Muzeul Național de Istorie a României, pune în lumină făurirea unei identități culturale și prezintă istoria Daciei, de la primele surse arheologice și până la conturarea unei etnii, desprinsă din marea masă a triburilor tracice.
Educație fără granițe: excursie culturală la București pentru tineri din Valea Timocului – Serbia
În perioada 16-19 februarie a.c., Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României organizează un proiect educațional remarcabil, cu tematica „Educație fără granițe”. Acesta constă într-o excursie culturală la București pentru 40 de liceeni și 10 profesori din Serbia, din zona Bor.
Întâlnirea bianuală a Prietenilor Muzeului de Istorie a României – 21 decembrie 2022
Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României și-a propus să contureze o tradiție: o întâlnire bianuală în preajma zilelor care marchează solstițiul de iarnă și solstițiul de vară. Cu scopul celebrării promisiunii unei conexiuni pline de solidaritate și speranță, între oamenii preocupați de istoria acestor locuri în care trăim și ne desfășurăm activitatea. Cunoașterea istoriei ne ancorează corect în societate, ne aduce împreună, în ciuda diferențelor dintre noi. Ne poate inspira să fim mai buni și ne oferă sentimentul apartenenței și al identității naționale, într-o lume a diversității culturale. De aceea, scopul principal al Fundației PMIR este de a crea o
Vernisajul expoziției „Dacia. Ultima frontieră a romanității”, la Muzeul Național de Istorie a României
Vernisajul expoziției „Dacia. Ultima frontieră a romanității” a avut loc în data de 27 octombrie 2022, începând cu ora 17:00, la sediul Muzeului Național de Istorie a României din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.