Întâlnirea bianuală a Prietenilor Muzeului de Istorie a României – 21 decembrie 2022

Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României și-a propus să contureze o tradiție: o întâlnire bianuală în preajma zilelor care marchează solstițiul de iarnă și solstițiul de vară. Cu scopul celebrării promisiunii unei conexiuni pline de solidaritate și speranță, între oamenii preocupați de istoria acestor locuri în care trăim și ne desfășurăm activitatea.

 

 

Cunoașterea istoriei ne ancorează corect în societate, ne aduce împreună, în ciuda diferențelor dintre noi. Ne poate inspira să fim mai buni și ne oferă sentimentul apartenenței și al identității naționale, într-o lume a diversității culturale. De aceea, scopul principal al Fundației PMIR este de a crea o comunitate care să se implice activ în promovarea istoriei și a culturii românești. Totodată, să atragă sprijinul societății civile și a mediului privat, pentru a contribui la îmbogățirea patrimoniului cultural și la diseminarea activității Muzeului Național de Istorie a Românei, pentru un beneficiu reciproc.

 

 

Astfel, la data de 21 decembrie 2022, începând cu ora 16:00, s-a realizat o primă întâlnire, în care prietenii Fundației și prietenii Muzeului Național de Istorie a României și-au propus un dialog despre proiectele viitoare. Un demers pe care îl considerăm, cu siguranță, benefic și care merită susținut și încurajat, fiind deschis pentru aceia care împărtășesc valorile Fundației PMIR.

Evenimentul a fost găzduită în spațiul expozițional al Muzeul Național de Istorie a României, de la parter, în prezența domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Director general al Muzeului Național de Istorie a României și a cuprins un tur ghidat al expoziției „Dacia. Ultima frontieră a romanității”.

 

 

Expoziția „Dacia. Ultima frontieră a romanității” este rodul muncii istoricilor și arheologilor din 45 de muzee din România și Republica Moldova, sub coordonare Muzeului Național de Istorie a României. Expoziția a fost organizată și prin oferirea sprijinului financiar și moral din partea Fundației PMIR.

 

 

În continuare, vă propunem o lectură despre această expoziție-eveniment, care este cea mai mare expoziție realizată în ultimii 20 de ani, în care sunt prezentate obiecte antice, descoperite pe teritoriul dintre Arcul Carpatic şi Dunărea de Jos.

Expoziția este deschisă publiclui larg până în luna mai 2023. Vizitatorii pot descoperi informații despre istoria timpurie a acestei părţi din Europa, despre unicitate şi, în acelaşi timp, despre contopirea civilizaţiilor.

 

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 9.00 -17.00 (orar iarnă) / 10.00 - 18.00 (orar vară)

5.5 RON, atât pentru adulți, cât și pentru copii

Calea Victoriei 12, București
021 31 58 207