Educație fără granițe: excursie culturală la București pentru tineri din Valea Timocului – Serbia

În perioada 16-19 februarie a.c., Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României organizează un proiect educațional remarcabil, cu tematica „Educație fără granițe”. Acesta constă într-o excursie culturală la București pentru 40 de liceeni și 10 profesori din Serbia, din zona Bor.

Scopul principal este acela de a dezvolta conexiunile culturale și de a largi orizontul educațional pentru elevii din Valea Timocului din localitățile Gorneana, Serbnovăț, Brestovac și Metonița prin interacțiunea cu liceenii de la două instituții de învățământ din București: Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” și Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”.

„Educația fără granițe” reprezintă o oportunitate unică pentru tinerii din cele două țări de a se cunoaște, de a explora tradițiile culturale care îi apropie. În cadrul acestui proiect, elevii au șansa să se cunoască și să își dezvolte abilitățile interpersonale și sociale, cum ar fi empatia, toleranța și comunicarea eficientă în contexte interculturale. De asemenea, această experiență educațională îi poate ajuta să descopere și să aprofundeze istoria și patrimoniul cultural, contribuind astfel la dezvoltarea sentimentului de apartenență și respect față de origini.

În programul excursiei culturale au fost cuprinse activități menite să ofere participanților o perspectivă amplă asupra Bucureștiului și să îi introducă într-un univers fascinant de artă, arhitectură, istorie și cultură românească. Elevii vor avea ocazia să viziteze cele mai importante atracții turistice ale orașului, precum Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național al Țăranului Român, Palatul Parlamentului, dar și activități care să le permită accesul și interacțiunea cu mediul universitar, vizite la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.

Datorită generozității sponsorilor noștri, care au susținut financiar această inițiativă, printre care amintim Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București, precum și datorită implicării în pregătirea programului activităților a partenerilor noștri, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național al Țăranului Român, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. Caragiale” București, proiectul educațional cu tematica „Educație fără granițe” devine o experiență semnificativă pentru comunitate, care se identifică cu valorile Fundației PMIR.

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 9.00 -17.00 (orar iarnă) / 10.00 - 18.00 (orar vară)

5.5 RON, atât pentru adulți, cât și pentru copii

Calea Victoriei 12, București
021 31 58 207