Un gând bun sponsorilor și partenerilor noștri

Dorim să ne exprimăm recunoștința sinceră pentru sprijinul generos oferit Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR): https://pmir.org/prietenii-mnir/

Într-o lume în continuă schimbare, valorile autentice și istoria noastră rămân pilonii care ne definesc identitatea. Fără sprijinul vostru neclintit și generos, eforturile noastre de a păstra și celebra aceste valori ar fi fost foarte greu de îndeplinit.

Proiectele de succes ale PMIR din ultimul an

Contribuțiile dumneavoastră au fost esențiale în promovarea și susținerea valorilor culturale și istorice ale țării noastre și în ultimul an, am realizat proiecte de o importanță majoră:

  • Un nou website pentru Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) – www.mnir.ro, prin refacerea designului și îmbunătățirea funcționalității sale. Cu o interfață reproiectată, oferă o experiență digitală modernă, iar navigarea intuitivă îl face accesibil pentru toți vizitatorii. 
  • Un chatbot interactiv integrat ca parte din noului website mnir.ro. Chatbot-ul Mircea este conceput să ofere informații despre diverse perioade istorice, personalități și evenimente semnificative din istoria României, într-un limbaj uman, prietenos. Cu accesibilitate 24/7, acest asistent virtual aduce un suflu modern modului în care vizitatorii vor putea să-i adreseze întrebări și să descopere mai rapid informații despre istoria țării noastre.
  • Implementarea Microsoft 365 a fost o inițiativă esențială pentru a facilita schimbul rapid de informații și coordonarea eficientă între departamente. Prin integrarea soluțiilor de colaborare, stocare în cloud și partajare a fișierelor  s-a asigurat accesul rapid și securizat la informațiile necesare pentru desfășurarea activităților MNIR.
  • Conferința „Armele Dacilor pe Columna lui Traian și în Forumul lui Traian„: Un eveniment notabil, care a adus împreună cercetători și pasionați de istorie, subliniind importanța și bogăția moștenirii noastre culturale.
  • Organizarea și sponsorizarea unor excursii culturale la București, cu includerea unei vizite la MNIR a elevilor de la Școala Generală din Sohodol, Jud. Brașov și a unui grup de tineri din Valea Timocului, Serbia. Aceste inițiative au permis elevilor să dezvolte conexiunile culturale și să-și lărgească orizontul educațional.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără susținerea voastră, Prietenii Muzeului de Istorie. Fiecare contribuție a fost un pas înainte în demersul nostru de a proteja și promova patrimoniul istoric național. Vă suntem profund recunoscători pentru devotamentul vostru.

Continuăm implicarea activă în promovarea istoriei și culturii românești

Misiunea noastră nu se oprește aici. Avem multe alte proiecte ambițioase și de impact în pregătire, iar pentru realizarea lor continuăm să avem nevoie de sprijinul vostru și al tuturor celor care vor să se implice.

Generozitatea și dedicarea voastră vor crea un impact semnificativ în realizarea obiectivelor PMIR. Vă mulțumim pentru încrederea acordată și suntem onorați să vă avem alături în acest demers care contribuie la crearea unui viitor în care istoria noastră să fie cunoscută, apreciată și transmisă generațiilor viitoare.