„Dacia. L’ultima frontiera della romanità” – Museo Nazionale Romano

Proiectele valoroase își continuă parcursul. Expoziția „Dacia. Ultima frontieră a romanității”/ „Dacia. L’ultima frontiera della romanità” este găzduită de Muzeul Național Roman din Roma (Termele lui Dioclețian) și va avea deschiderea oficială astăzi, 20 noiembrie, ora 15:00, în capitala Italiei.
Inaugurarea se va desfășura în prezența domnului Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, a doamnei Raluca Turcan, ministru al culturii și a Excelenței Sale doamna Gabriela Dancău, ambasador al României în Italia, precum și a unor înalte oficialități italiene.

Expoziția este organizată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și al Președintelui Italiei. Evenimentul marchează o dublă aniversare pentru relația bilaterală româno-italiană: 15 ani de la semnarea parteneriatului strategic consolidat între România și Italia și 150 de ani de la înființarea primei agenții diplomatice a României în Italia.

Fundația „Prietenii Muzeului de Istorie a României” și-a arătat susținerea încă de la începutul acestui proiect de mare însemnătate.
____

Expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della Romanità”/„Dacia. Ultima frontieră a romanității” este realizată de Muzeul Național de Istorie a României, cu sprijinul moral și financiar al Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României, sub egida Ministerului Culturii, alături de Muzeul Național Roman din Italia și este organizată sub patronajul președinților României și Italiei, beneficiind de sprijinul Ambasadei României în Italia, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, Institutului Cultural Român, Accademia di Romania.